Izrada web shopa

Treba li mi web shop?

Treba li mi web shop?

Ukoliko želite uzeti dio online tržišnog kolača koji je svake godine sve veći, svakako vam treba web shop. Ne samo što putem web shopa plasirate svoje proizvode, već kupcima dajete odličan sustav za informiranje o svim vašim proizvodima i uslugama. Što dobivate web shopom?

 • Pristup udaljenom tržištu
 • Temeljite informacije o kupcima
 • Povoljno širenje poslovanja
 • Rast prodaje
 • Mogućnost jeftine promocije
A ERP integracija?

A ERP integracija?

Ako planirate ostvarivati puno narudžbi putem web shopa pametno je dodatno uložiti i u integraciju sa ERP sustavom. Kao i kod svake investicije u poboljšanje poslovanja, krajnji cilj je snižavanje troškova uz povećanu kvalitetu procesa. Što točno dobivate?

 • Ažuriranost sa stvarnim stanjem
 • Automatsko kreiranje narudžbi u ERP-u
 • Unos sadržaja na jednom mjestu
 • Velika ušteda vremena
 • Zanemariva mogućnost grešaka
Koliko je važan tracking?

Koliko je važan tracking?

Potpuno praćenje aktivnosti kupaca na web shopu može vam dati signale kamo usmjeriti marketing aktivnosti, što vam dugoročno štedi puno novca, a istovremeno znatno povećava prihode. Radi se o integraciji Analyticsa kroz više sesija i na više platformi npr. shop -> CRM. Što možete pratiti potpunom integracijom?

 • Aktivnosti svakog kupca
 • Radnje na svakom proizvodu
 • Potpunu konverziju
 • Svaki događaj u shopu

Kakav web shop mi treba?

Iako izrada web shopa zapravo spada pod izradu web stranice, zbog specifičnosti web shopa kao i dodatnih alata koji su vezani uz web shop, napravili smo posebnu pod-stranicu. Sve ono što vrijedi za web stranicu vrijedi i za web shop, pa svakako pročitajte i što je važno i na što treba obratiti pažnju prilikom izrade web stranice.

Svatko bi želio da na svom web shopu ostvaruje milijunske promete, ali činjenica je da neće svaki webshop ostvarivati veliki promet. To ne ovisi samo o tehničkoj izvedbi web shopa, već i o vrsti proizvoda koje prodajete, marketinškim aktivnostima, prepoznatljivošću brenda itd. Važno je zato prilagoditi tehničku stranu web shopa nekoj procijenjenoj aktivnosti u budućnosti. Nema smisla ulagati u ERP integraciju, napredni tracking i potpisivati ugovor sa kartičarskim kućama ukoliko ciljate na prodaju od možda par stotina kuna dnevno bez nekog značajnijeg rasta u budućnosti. S druge strane, ako procjenjujete i računate na veliki prihod, nema smisla svaki dan ručno "prekucavati" narudžbe u vaš ERP sustav, jer osim grešaka vi i vaši zaposlenici dugoročno gubite jako puno vremena što vam diže troškove.

Kako onda znati što vam je potrebno? Jednostavno procijenite neku razinu aktivnosti koju planirate ostvarivati putem web shopa, a mi ćemo vam ponuditi nekoliko opcija i zajedno odabrati optimalnu. S obzirom da su naši webshopovi modularni, uvijek možemo i naknadno proširiti funkcionalnosti. Imat ćete jednu brigu više kasnije, ali nećete odmah vezati sredstva koja vam mogu poslužiti u širenje poslovanja.

Koje onda mogućnosti imate? 
 • jednostavan moderan web shop sa plaćanjem putem pouzeća, virmana i internet banaka poput PayPal-a, Stripe-a i sl.
 • rješenje koje je integrirano sa nekom od domaćih sustava za plaćanje (PayWay, e-ToMiTreba itd.)
 • napredno rješenje sa potpunom integracijom web shopa i vašeg ERP sustava koju izvodimo po mjeri.
 • sve navedeno uz tracking integraciju pomoću koje pratite sve događaje na svakom proizvodu u web shopu. 
Što bi jedan webshop trebao imati?
Uz sve ono što smo naveli da bi jedna web stranica trebala imati, web shop ima i neke dodatne zahtjeve.

Lagana i smislena navigacija jako je važna kako bi korisnicima bilo ugodno dok surfaju po web shopu. Ako je navigacija neintuitivna, zbunjujuća i loše strukturirana vrlo je vjerojatno da će korisnici zbrisati na neki drugi shop.

Svaki shop bi trebao imati pojedine proizvode na akciji i mjesto gdje su jasno istaknuti i "ugodni oku". Poželjno je posebno istaknuti i najnovije proizvode. Katalog proizvoda mora pružati sve bitne informacije od detaljnog opisa, dobre tražilice, istaknutih dodatnih troškova, mogućnosti plaćanja, sve do odličnog i brzog sučelja pomoću kojeg dodajete proizvode u košaricu, mijenjate količine i dobivate sve potrebne informacije o cijeni, raspoloživosti.

Ovo spada pod proizvode, ali je toliko važno da se mora posebno izdvojiti. Fotke! Fotke moraju biti kvalitetne, visoke rezolucije i prikazivati proizvode u najboljem svjetlu.

Na kraju, jako je korisno informirati korisnike putem vlastitog sustava za novosti i savjete, kao i objavljivati vlastite recenzije pojedinih proizvoda, a posebno onih koji čine glavninu prodaje 
Plaćanje karticama - payment gateway
ERP integracija
SSL certifikati da ili ne?

Tracking i integracija sa CRM-om

Google Analytics nudi osnovno praćenje nekih događaja na web stranici odnosno na web shopu i može se integrirati vrlo brzo uz pomoć generirane skripte. Možete pratiti broj sesija, broj posjetitelja, printati izvješća, pogledati iz kojih država ili gradova dolaze vaši posjetitelji.

No, što ako vam treba puno više od toga? Što ako se konverzije ne odvijaju samo na vašem web shopu već završavaju u CRM sustavu - npr. cloud booking sustavu koji se samo prikazuje u sklopu web stranice ali se završni dio procesa odvija drugdje, a vi trebate pratiti sve događaje - od onih na web stranici pa sve do onih koji se odvijaju kasnije u CRM dijelu? Što ako vam uz sve to treba i točno razdvojiti koji korisnik je što radio i sve to kroz više sesija, pa čak i više mjeseci? Tu je potrebna napredna tracking integracija koju uspješno obavljamo.

Sa takvom integracijom dobiti ćete sve moguće informacije o bilo kojem događaju koji se odvijao na web stranici, web shopu, a i kroz ostale platforme ukoliko ih ima. Na taj način možete saznati koliko je puta pogledan pojedini proizvod, koliko puta je dodan ili izbačen iz košarice, na kojim stranicama se sve to odvijalo i najvažnije koji korisnik je to radio. Bitno je i da možemo pratiti proizvode koji nemaju jedinstveni ID već nastaju kombinacijom opcija (npr. kombinacijom vrste krstarenja, rute, kabine, i dodatnih opcija). Ukoliko uz sve to u poduzeću imate i dobrog analitičara, možete napraviti čuda.

Što sve možete
pratiti trackingom?

Dajemo vam kratki pregled grupa podataka i varijabli koje možete pratiti putem napredne tracking integracije. Vidljivo kroz screenshotove koji prikazuju kako dijelovi integracije izgledaju u pozadini.

Trebate dobar web shop?

Pošaljite nam upit, nazovite nas ili dogovorite sastanak uživo. Pružit ćemo vam sve potrebne informacije oko izrade web shopa, dati savjete i to potpuno besplatno! Nije tako strašno, zar ne? :)  

Kontakt

Pratite nas

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Pojedini kolačići prikupljaju informacije o tome kako posjetitelji koriste stranicu što se koristi u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o sigurnosti i privatnosti možete pročitati klikom na gumb "Više" Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Ukoliko se ne slažete s ovim uvjetima kolačiće možete sami onemogućiti s tim da neke od naprednih funkcija ove stranice neće biti omogućene. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb Slažem se.
Više SLAŽEM SE ODBIJAM